Misiune
Promovăm localurile bune, promovăm calitatea în restaurante!
Am creat acest site din pasiune pentru calitate în gastronomie, în general, și în domeniul restaurantelor, în special. Considerăm că gastronomia și restaurantele reflectă (sau ar trebui să reflecte) nivelul actual de civilizație și bunăstare, istoria și chiar aspirațiile de viitor ale unui larg număr de concetățeni. Considerăm că orice demers care urmărește creșterea educației culinare a consumatorilor și competiția onestă în rândul ofertanților de servicii în aceste domenii este binevenit.
Gastronomia este parte a identității naționale, este vector de promovare turistică, este creatoare de valoare și recunoaștere.
Articolele, interviurile, cronicile și recenziile restaurantelor (inclusiv notele acordate pentru servicii, ambianță sau mâncare) au scopul de a-i ajuta pe cititorii noștri să identifice acele noutăți, localuri sau persoane care le pot aduce un plus satisfacție în domeniul mâncatului și ieșirilor în oraș. Evident, asta înseamnă totodată și o promovare pentru acele localuri și pentru acei profesioniști care se străduiesc să ofere plusvaloare clienților.
Nu vom scrie aici despre localurile care ne-au dezamăgit, nu vrem să pierdem nici timpul nostru și nici pe cel al cititorilor care aleg să ne urmărească activitatea.
Știm, desigur, că rezervarea de locuri la restaurant nu constituie, încă, un obicei larg răspândit al românilor (în afară, desigur, de marile evenimente - ca nunți, botezuri, zile de naștere, cumetrii șamd). Credem, cu toate acestea, că un client care face o rezervare dă ocazia gazdelor sale să-i ofere servicii mai bune - fie că e vorba de deschiderea în avans a unei anumite sticle de vin care are nevoie de aerare ori de rezervarea unor feluri de mâncare preferate sau doar de a oferi restaurantului șansa să dispună de un număr de lucrători corespunzător în locație.
Vrem să stimulăm rezervările în avans, pentru că această practică aduce un plus de calitate valoro atât pentru operatorii de restaurante cât și pentru consumatori.