Noutăți din bucătăria portugheză la Dancing Lobster
Restaurantul Dancing Lobster ne-a invitat recent (bloggeri și influenceri din doemniu) la o nouă degustare din meniul său portughez, care are, firesc, în prim-plan multe preparate din pește și fructe de mare proaspete, după rețetele bucătăriei portugheze, ușor reinterpretate, alături de câteva feluri mai puțin întâlnite prin restaurantele de la noi. Printre specialitățile casei am avut: un "prego" de ton pe o "bolode caco" - este o varietate de pâine din Madeira care se face cu cartofi dulci, cerneala de sepie și rucola, midiile portugheze în sos roșu, creveți cu sos de usturoi, caracatița "a galega" și Pica Pau de vita cu murături si măsline portugheze. Câteva din speciile de pește și seafood cu care se mândresc cei de aici sunt pestele-unditar, epinefelul (peștele grouper), codul de Atlantic si dorada de captură tot de Atlantic, creveții uriași de Mozambic și evident homarul.
Pentru cine vrea să exploreze cât mai multe din bucătăria portugheză, sunt recomandate gustările - petiscos - din câte 5-6 feluri de mâncare. Nu lipsesc deliciile dulci - pastele di Nata, din cremă de ou și lapte.
Aprovizionarea cu ingredientele proaspete se face de două ori pe săptămână și diverse ingrediente se pot cumpăra și pregăti acasă; la intrarea în restaurant, este un magazin cu delicatese 100% portugheze, de la conserve din pește, la diferite tipuri de uleiuri și vinuri. Că tot am ajuns la vin, meniul de vinuri are 160 de etichete mai multe de import, dar și din România, iar aproximativ 20% vin din Portugalia. Sunt și vinuri spumante, șampanii și bineînțeles pentru vinuri dulci de Porto.
Restaurantul are mai multe zone, cu o capacitate de 80 de persoane - pentru servirea a la carte, respectiv 150 de persoane - pentru evenimente standing. Pe lângă sala principală, mai este și un salon VIP, de tip cramă, cu o masă cu 10 locuri, decorat cu peste 400 de sticle de vin din toată lumea. Conceputl de amenajare a fost gândit împreună cu arhitectul Victor Grosu, cu bucătărie deschisă și o coloristică predominată albastră în contrast cu panourile perforate roșii decorative, inspirate din modul în care o langustă apare pe malul oceanului. Un roșu cald precum coada de homar împarte spațiul, delimitând o zonă lungă de ședere. Plăcile azulejo dau o interesantă "răsturnare spațială" și accentuează diferite zone luminoase.
“Am visat să aducem Portugalia la îndemâna gurmanzilor din România. De la echipă, până la ingrediente, vinuri, design și muzică, am construit realmente o poveste autentică, reală, cu emoții, gust și atingeri portugheze. Sper ca tot mai mulți români să vină, să descopere și să se îndrăgostească de povestea noastră”, spune Jose Gaspar, cel care a deschis restaurantul Dancing Lobster.
Adresă și contacte. Str. Glodeni 3, (Pescariu Sports & Spa). Info si rezervari: +40 770 690 886. Web: www.dancinglobster.ro
Facebook: https://www.facebook.com/DancingLobsterBucharest/ Instagram: https://www.instagram.com/dancinglobsterseafood/